• BG
 • EN
 • квАРТал 2018 и Европейска година на културното наследство

  квАРТал 2018 и Европейска година на културното наследство

  За нас е чест да представим съвместния проект, който реализирахме като колаборация с квАРТал 2018 и Европейска комисия в България.


  Творбата “The Hug” се намира в София на ул. „Бачо Киро“ 29 и бе създадена под патронажа на Европейска година на културното наследство. Тя символизира предаването и приемането на културните традиции, олицетворени от прегръдката.

  За нейната направа бяха използвани висококачествени фасадни собственоръчно тонирани бои. Прясно санираният калкан бе предварително обработен с грунд, така че да бъде подсигурен по-дълъг живот за творбата.

  Палитрата използвана в стенописа е основана на силния контраст на срещуположните цветове охра-виолет, както и разчупена фигурална композиция.

  За направата на трорбата бяха използвани смесени техники за нанасяне, включващи традиционно рисуване с четки, както и съвременни похвати със спрейове и валяци.

   

  Всеки, който желае може да се снима пред творбата в прегръдка с човек, когото обича и да качи снимката в социалните мрежи с таг #ShareTheHugSofia.

  Локация: София, ул. „Бачо Киро“ 29
  Клиент: квАРТал фест 2018 и Европейска комисия в България